Logo - click for home
Logo - click for home
Gostilna Pri Lojzetu - naslovna fotka

Praznična poroka v črnem

''Ko se zgodi, enostavno veš,'' o iskanju boljše polovice pravijo zagrizeni romantiki, med katere, kot kaže, spada tudi 27-letna igralka Ana Dolinar, ki je januarja letos pevca Gregorja Skočirja zamenjala za 39-letnega režiserja Sebastijana Horvata, na prvi septembrski petek pa mariborskemu umetniku že obljubila večno zvestobo. Parček se je, v krogu najbližjih, poročil v objemu pravljičnega dvorca Zemono. Nevesta pa je klasično belo zamenjala z elegantno črno toaleto.

Uradni obred naj bi se zgodil ob 17. uri, le dobrih 15 minut pozneje pa so se pod zemonskimi arkadami že prikazali gostje v družbi srečne neveste, ki je blestela v zanjo značilni črni barvi. Druženje je na trenutke bolj kot na poroko spominjalo na popoldansko čajanko, kar nekaj svatov pa je sončno Vipavsko dolino zapustilo že okoli šeste ure popoldne. Mladoporočenca sta poročno slavje začinila tudi z nastopom pevskega opernega dueta, nato pa svoj srečni dan proslavljala še pozno v noč. Med gosti je bilo opaziti kar nekaj znanih slovenskih igralcev, med drugimi so Ano in Sebastijana v zakon pospremili Bojan Emeršič, Milena Zupančič, Domen Valič, Klemen Slakonja, Aljoša Ternovšek s simpatično skrivnostno spremljevalko ter Pia Zemljič z Markom Mandićem, ki je prevzel tudi vlogo Sebastijanove priče. Vidno ponosna sta ob nevesti stopala tudi njena starša, igralka Bernarda Oman ter radijski napovedovalec Janez Dolinar. Vsi so želeli mladoporočencema stati ob strani na dan, ko sta se na začudenje mnogih, po komaj nekajmesečnem razmerju, odločila za poroko.

Ana in Sebastijan sta se sicer spoznala med ustvarjanjem muzikala Pomladno prebujenje, med njima pa je hitro preskočila iskrica, zaradi katere je igralka prekinila burno razmerje s pevcem skupine Big Foot Mama, Gregorjem Skočirjem. Aprila je Ana že ponosno razkazovala zaročni prstan, njeni znanci pa so trdili, da je tako srečne še niso videli. Poroko sta zaljubljenca napovedala za septembra Še nekaj dni pred septembrskim poročnim dnevom se je Ana, namesto da bi se veselila poroke z ljubeznijo svojega življenja, ukvarjala predvsem s svojim zdravjem, saj jo je v posteljo položilo vnetje ledvic. Visoka vročina jo je zapustila komaj na dan pred obredom, kar pa igralki ni pokvarilo razpoloženja. Nekaj ur po srečnem dogodku je na svoj spletni Facebook profil zapisala: ''Pa se je zgodilo ... pravljica!!!!!!!!!!!!!!!! Hvala vsem akterjem. Hvala, hvala, hvala, hvala, hvala, hvala … Rada vas imam. Srečna sem.'' Nekatere pravljice imajo srečne konce, upamo da bo to veljalo tudi za Ano in Sebastijana ter da bosta svojo zgodbo podpisala s stavkom: ''In živela sta srečno do konca svojih dni …''