Logo - click for home
Logo - click for home
Gostilna Pri Lojzetu - naslovna fotka

Zvezdna zabava

Tolikšnega navala gostov, kot ga je bila ob svojem desetem rojstnem dnevu deležna gotovo ena najbolj priljubljenih, pa najbolj znanih ljubljanskih kavarn in slaščičarn - Zvezda, verjetno niso pričakovali niti organizatorji zabave. Dokaz, da se je hiša slaščic, ki je od leta 1999 na vogalu Wolfove ulice in Kongresnega trga (pozneje pa je dobila podružnice po Ljubljani), res usedla v srca svojih strank.

Razveseljuje jih s slastnimi dobrotami lastne slaščičarske delavnice, po izvirnih receptih Urše Šefman Sojer in s pomočjo njenih pridnih slaščičark. Tokrat je seveda bilo še posebej slavnostno. Za pravšnje glasbene ritme je z zimzelenimi melodijami poskrbela Nuška Drašček - da, tudi Nuškina poročna torta je bila iz Zvezde. Pevka seje odločila za ekstravagantno kombinacijo borovnic in čokolade!

Kulinarično taktirko je ta večer prevzel Tomaž Kavčič iz dvorca Zemono ter nenehno presenečal z izjemnimi okusi in nenavadno postrežbo - paštetko so na primer postregli v majhnih škrniceljčkih, ki so viseli z vrvice. Za vinsko ponudbo sta poskrbela imenitna Marjan Simčič in Aleš Kristančič. Sladka presenečenja pa so seveda bila domača - Zvezdina, na čelu z odličnim hišnim tiramisujem.

In četudi obdobje kopalk že trka na vrata, je treba priznati, da se je ta večer le redkokomu uspelo upreti skušnjavi. Grešili smo vsi in to brez kančka slabe vesti!