Logo - click for home
Logo - click for home
Gostilna Pri Lojzetu - naslovna fotka

Slovenija gre v Bologno

V začetku naslednjega poletja bo Slovenija v Bologni predstavljena na prav poseben način. V tamkajšnjem gledališču namreč enkrat na leto pripravijo gala večerjo za približno 200 gostov, na kateri najboljši kuharji iz Bologne soočijo domačo gastronomsko tradicijo z izkušnjo iz izbrane regije. Pripravili bodo tudi film o Sloveniji, akcija pa je vsako leto - lani so kuharji Emilie Romagne raziskovali Piemont - zelo dobro medijsko podprta.

Tako se bo v začetku maja ducat vrhunskih kuharjev mudilo v Sloveniji, kjer jim bo njihov gostitelj, Tomi Kavčič iz restavracije Pri Lojzetu na dvorcu Zemono, predstavil gastronomsko podobo naših krajev. Minule dni je bila pri nas predhodnica iz Bologne, ki je tipala teren. Z videnim in okušenim so bili zelo zadovoljni, posebej je bilo zanje zanimivo srečanje z oljčnimi olji Vanje Dujca, ki so jih degustirali v Casi del sal pri Darku Maršiču v Parecagu.

Okrog mize s štirimi Dujčevimi olji so na fotografiji z desne: Vanja Dujc, kuhar Marco Fadiga, novinar Corriere della Sera Helmut Failoni, Tomi Kavčič, Flavia Furios Kavčič, direktor Turističnega združenja Portorož Jadran Furlank in vodja projekta Bruno Damini.