Logo - click for home
Logo - click for home
Gostilna Pri Lojzetu - naslovna fotka

Kulinarična Evropa

Prvo letošnje srečanje evropskega združenja Jeunes Restaurateurs d'Europe, v katerem je od lani tudi Slovenija, je danes in jutri v Sloveniji na Zemonu. Po prihodu v Novo Gorico je bilo popoldne precej delovno. V gostilni Pri Lojzetu – mimogrede, Tomaž Kavčič je tudi predsednik slovenske podružnice združenja – so potem pripravili še večerjo za vse udeležence.
V ponedeljek je nadaljevanje delovnega srečanja mladih gostincev, tega se udeležujejo predsedniki vseh držav, ki so v združenju: Avstrije, Belgije, Francije, Nemčije, Italije, Luksemburga, Švice in kajpak Slovenije.

Na srečanju so seveda vsi slovenski gostinci, ki so zadnji dve leti izbrani v Jeunes Restaurateurs: gostilna Apolonija iz Šmarij pri Sežani, hiša Franko iz Starega sela pri Kobaridu, oštarija Debeluh iz Brežic, gostilna Pri Danilu iz Rateč pri Škofji Loki in gostila Pri Lojzetu z Zemona pri Vipavi. Po delovnem dopoldnevu bodo imeli kosilo v novogoriški Perli, srečanje pa bodo končali z večerjo in obiskom kleti pri Alešu Kristančiču v kleti Movia v Goriških brdih.

Jože Splichal